bullet Gelijkenissen van het Koninkrijk der Hemelen.


Jezus vertelde verschillende gelijkenissen over God Koninkrijk die gaat komen. Hieronder zijn er een paar te vinden.

Het Koninkrijk der Hemelen lijkt op een heer die koren zaaide op zijn land. Terwijl de mensen sliepen, kwam de vijand langs en zaaide onkruid tussen het goede zaad. Toen na verloop van tijd het koren begon te groeien kwam ook het onkruid te voorschijn. De knechten van de heer zagen het, en gingen naar de man toe. 'Heer, heeft u geen goed zaad gezaaid? Er is allemaal onkruid opgekomen!'. Maar de heer antwoordde: 'Het is het werk van de vijand'. De knechten zeiden tegen hem: 'Wilt u dat wij het onkruid er tussen uit halen?'. Maar de heer antwoordde: 'Nee, doe dat niet. Ik wil niet dat het goede koren er per ongeluk ook uitgehaald wordt. Laat ze eerst samen groeien tot de oogst. Wanneer het tijd is om te maaien, zal ik tegen de knechten zeggen dat ze eerst het onkruid bij elkaar zoeken en dat moeten verbranden, en het goede koren in mijn schuur moeten brengen'.
En later toen Jezus alleen met de discipelen was, vroegen ze Jezus wat de gelijkenis betekende. En Jezus zei: 'Hij die het zaad zaaide is Gods Zoon (Jezus). Het akker is de wereld. Het goede zaad zijn de kinderen van God. En het slechte zaad zijn de tegenstanders van God (kinderen van het kwaad). En hij die het zaait is de duivel. De oogst is het einde van de wereld, wanneer Jezus terug komt op de wolken. De maaiers zijn de engelen van God. Zij zullen als het tijd is voor de oogst, alle mensen die niet door Gods liefde leven bijeen halen zoals het onkruid zal worden verbrand. Maar de kinderen van God zullen door de maaiers veilig in Zijn woning gebracht worden. Wie oren heeft die luistert naar wat Jezus hier heeft verteld. Het is heel belangrijk!

Het Koninkrijk der Hemelen lijkt op een mosterdzaadje. Dat is een heel klein zaadje, die je bijna niet kunt zien. Een man had het meegenomen en in zijn akker gezaaid. Het kleine zaadje groeide op en werd het grootste van alle planten. Een plant waar vogeltjes hun nestjes in maakten.

Het Koninkrijk der Hemelen lijkt op een schat die heel diep in de grond verborgen lag. Toen iemand er ging graven, vond hij de schat. Hij was blij dat hij het gevonden had. Maar het was niet zijn akker. Daarom besloot hij alles wat hij had te verkopen. Met dat geld kocht hij de akker mét die schat.

Het Koninkrijk der Hemelen lijkt op een man die naar mooie parels zocht. Op een dag kwam hij een hele mooie grote parel tegen. Zo'n mooie had hij nog nooit gezien. Ondanks dat het een dure parel was, wilde hij het graag hebben. Hij besloot om alles te verkopen wat hij had. Toen kon hij de parel kopen, hij was rijker dan ooit!

Het Koninkrijk der Hemelen lijkt op een grote vissersnet die buiten de boot hing. Er werden allemaal verschillende soorten vis gevangen. Toen het net vol was, trokken ze het op de kant, en gingen zitten om de goede vis in bakken te doen. De slechte vis werd weggegooid..

Snap je waar het over gaat in deze gelijkenissen? Het gaat over de terugkomst van Jezus. De jongste dag. Zoek God en heb er alles voor over om als kind van Hem te leven. Zoals de man alles overhad voor de parel, of de man die alles verkocht om die schat te krijgen.
De straf die wij hebben verdiend heeft Jezus voor ons betaald. En dat is een heel groot kado van Hem geweest. Want daardoor mogen wij straks zonder zonde samen met GOD leven. En kan jij je wat heerlijkers voor stellen dan dat? Geen pijn meer, geen verdriet, geen ruzie, niets slechts zal er meer zijn. Dat is een geweldige toekomst. En als jij gelooft dat Jezus ook voor jou is gestorven en in je leven laat zien dat je van Hem houd, dan ben je Zijn kind, en krijg je straks dat grote kado van God.
Maar Jezus waarschuwt de mensen ook. Want de mensen die niet geloven wat Jezus voor ons heeft gedaan, zullen zelf de straf moeten dragen. En dat is heel erg. Want dan zul je voor altijd pijn hebben en is de liefde van God er niet meer. Dat zou ieder zijn verdiende straf geweest zijn.
MAAR ER IS HOOP!
God gaf het grootste kado ooit! De vraag is: Wil jij dat kado aannemen?

(Bron: de Bijbel/ Evangeliën)

 

ACI-Kids © is een onderdeel van ACI-web ©