bullet Enigste zoon gegeven

Dit verhaal gaat over een man die bij het spoor werkt.
Op de uitkijktoren moet hij ervoor zorgen dat de treinen goed over het spoor rijden.
Over de rivier is er een spoorbrug, die ervoor zorgt dat de treinen goed over de rivier rijden.
De brug gaat open wanneer de schepen langskomen. Hij moet er dus voor zorgen dat de treinen en de schepen goed door kunnen rijden of varen. Tussen 10 uur en 16 uur rijden er geen treinen dus kan de brug openstaan. Het kost 5 min om de zware brug te laten zakken.
Deze vader heeft één zoontje van 3 jaar. Verder heeft hij geen kinderen. Hij houd heel veel van zijn zoontje en wil graag veel bij hem zijn. Daarom neemt hij zijn zoontje regelmatig naar zijn werk mee. Zijn zoontje gaat graag mee. Hij heeft een speciale plek waar hij graag speelt.
De brug wordt omhoog gehesen en omlaag gelaten door twee grote tandwielen, die in elkaar draaien. Tussen deze twee grote tandwielen speelt het jongetje graag, want hij houd van klimmen en lekker hoog kijken. Het is 14 uur. De vader zit een krant te lezen. Zijn zoontje is buiten aan het spelen. Omdat de trein pas om 16 uur langskomt en de kust veilig is, maakt hij zich geen zorgen over zijn zoontje.

Plotseling krijgt hij een telefoontje. Wanneer hij opneemt hoort hij aan de andere kant een dringende stem dat hij zo snel mogelijk de brug moet laten zakken, want over 5 minuten komt een onverwachte trein met 600 mensen erin. De vader antwoordde: Ja, ik zal de brug zo snel mogelijk laten zakken. Snel rent hij naar het venster om op de knop te drukken om de brug te laten zakken.
Op dat moment zag hij vanuit zijn ooghoeken dat zijn zoontje tussen de tandwielen aan het spelen is. In een seconde moet hij een beslissing nemen. Als hij op de knop drukt, zal de trein door kunnen rijden en de mensen gered worden. Maar zijn zoon zal dan verpletterd worden tussen de 2 grote tandwielen. Als hij niet op de knop drukt, zal zijn zoon leven, maar zal de trein met zijn 600 passagiers in de rivier vallen en omkomen. De vader staat voor de meest moeilijke beslissing in zijn leven. En met pijn in zijn hart en met tranen in zijn ogen drukte hij op de knop. De brug was net op tijd beneden zodat de trein over de brug kon. De passagiers kwamen veilig aan.

Op die dag reed de trein voorbij zonder dat iemand wist wat die vader die ene dag heeft gedaan. Hij heeft zijn enige zoon gegeven om het leven van de treinpassagiers te redden. Zo groot is ook Gods liefde voor jou dat Hij zijn enige zoon heeft gegeven zodat je eeuwig leven zou hebben. Zelfs als jij alleen in de trein zou zitten zou God Zijn enige Zoon hebben gegeven. Zijn liefde voor jou is even groot, ook al zou je alleen op de wereld zijn. Niks kan zijn liefde voor jou verminderen.


(Kan jij een mooie tekening maken m.b.t. dit verhaal? Stuur hem dan op naar ACI-KIDS! )

(Bron: www.geocities.com/jezusisdeweg)

 

ACI-Kids © is een onderdeel van ACI-web ©